Wat heb je nodig om te windsurfen?

Wil je gaan starten met windsurfen en ben benieuwd welke spullen je nodig hebt? Neem dan vooral een kijkje in deze blog. Wij zetten voor jou op een rijtje wat je precies nodig hebt om te windsurfen. Het is wel belangrijk dat je al deze spullen aanschaft, anders kun je niet van start gaan met deze sport.

Windsurfplank | Welke past het beste bij jou?

De surfplank is het belangrijkste waar je mee moet beginnen. Hier sta je op en je zult hier mee over het water surfen. De plank is verkrijgbaar in verschillende maten en gewichten, alles is namelijk afgestemd op wat jij wil doen tijdens het surfen. Er wordt voornamelijk naar je lengte en gewicht gekeken. Op basis daarvan wordt er een keuze gemaakt welke plank het best bij jou past. Heb jij al een windsurfplank?

Mast | Vergeet de mast niet!

De mast klik je in de surfrail die zicht op je surfplank bevindt. De mast verbindt het zeil en de surfplank. Op deze manier kun je makkelijk gaan sturen. Vaak wordt de mast en giek door veel mensen vergeten. Dat is niet handig, want zonder deze twee aspecten kun je niet veel. Wanneer kom jij bij ons windsurfen?

De giek is als het ware jouw stuur

De giek is aan de mast gevestigd. Door middel van de giek kun je sturen. Het is namelijk heel makkelijk om rechtdoor te gaan, maar op een gegeven moment wil je toch eens terug naar het strand. Door middel van de giek kun je jouw richting bepalen.

Verschillende zeilen, voor diverse windkrachten

Bij het windsurfen kom je zonder zeil niet vooruit. In tegenstelling tot golfsurfen heb je bij windsurfen echt een zeil nodig. Deze zit stevig vast aan je mast en giek. De ene keer waait het hard en soms waait het wat zachter. Voor verschillende windkrachten hebben wij diverse zeiltjes. Zo kun je altijd windsurfen, hoe hard of zacht het ook waait.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *