Engste parachutesprongen van Europa

Parachutespringen staat bij veel mensen op de bucketlist. Het gevoel dat je kan vliegen lijkt hen fantastisch. Anderen gruwelen juist van het idee en blijven liever met beide benen op de grond staan. Ze vinden het maar een eng idee dat je leven afhangt van een valscherm. Zij zullen de letterlijke sprong in het diepe nooit gaan wagen. Ben jij wel zo’n waaghals? Dan zijn dit de mooiste plekken van Europa waar je kan parachutespringen.

Interlaken (Zwitserland)

Als eerste is deze sprong geweldig, omdat het uitzicht op de Zwitserse Alpen waanzinnig is. Het verschil met een reguliere tandemsprong is, dat je hier uit een helikopter springt in plaats van uit een vliegtuig. Dat geeft het parachutespringen net een andere dimensie.

Praag (Tsjechië)

Praag is een van de goedkoopste plekken om parachute te gaan springen. Een normale prijs ligt al snel boven de €200,- terwijl je in Praag al vanaf €155,- een sprong kan maken. Vanuit de lucht heb je een spectaculair uitzicht over Praag en de natuur daar omheen.

Costa Brava (Spanje)

De Costa Brava ligt in het noorden van Spanje. Omdat het weer hier vaak goed is, biedt het garantie op waanzinnige vergezichten. Ook is dat gebied erg bergachtig, wat een geweldig uitzicht verzorgt. In combinatie met de blauwe heldere zee is de Costa Brava een goede plek om een parachutesprong te gaan maken.

Esphino (Portugal)

Esphino ligt aan de westkust van Portugal, vlak onder Porto. Een sprong maken betekent uitzicht over Porto en de waanzinnige kustlijn van Portugal. Dat zijn de ideale ingrediënten voor een geslaagde sprong.

Texel (Nederland)

In ons eigen land is Texel een gangbare plek om een parachutesprong te maken. Ruim drie kilometer boven de Waddenzee spring je uit het vliegtuig en heb je een waanzinnig uitzicht over Noord-Nederland.

Parachutespringen brengt natuurlijk altijd risico met zich mee. Het blijft een feit dat je kilometers naar beneden valt en dat er altijd iets mis kan gaan. Vraag jezelf dus goed af of je dit écht graag wilt. Ben je bijvoorbeeld zwanger? Denk er dan nogmaals goed over na. Veel partijen waarbij je parachute kan springen doen het liever niet. Ben je dan alsnog niet goed overtuigd? Neem contact op met je kraamzus of verloskundige. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *