Zo blijft de herinnering aan je reis levendig

Voor de fanatieke reizigers onder ons zullen het gevoel herkennen. Je kijkt heel lang uit naar je reis en eenmaal daar aangekomen geniet je intens. Je beleeft de meest fantastische dingen en je kan weer flink wat avonturen toevoegen aan je rugzakje. Eenmaal weer thuis gekomen blijft de reis nog lang door je hoofd spoken. Het liefste wil je alles onthouden en als herinnering opslaan. Helaas is ons brein niet zo ingesteld dat het elk detail kan onthouden. Een oplossing is om een reisdagboek bij te houden.

Reisdagboek

Er zijn verschillende reisdagboeken te vinden. Je kan er een helemaal zelf maken, maar je kan ook invulboekjes kopen. Een invulboekje is zo vormgegeven dat je per dag de datum, locatie en activiteit kan invullen. Het is dus een makkelijk middel om tijdens je reis al je avonturen bij te houden. Achteraf kan je nog foto’s erbij plakken of bijvoorbeeld tickets van het openbaar vervoer waar je gebruik van hebt gemaakt. Ook kan je natuurlijk andere attributen toevoegen. Je kan het helemaal naar eigen smaak vormgeven. Je hoeft dit dagboek natuurlijk niet tijdens je reis al bij te houden. Dit kan je ook achteraf doen, als je weer thuis bent.

Andere soorten invulboekjes

Naast een reisdagboek zijn er nog andere manieren om de herinnering aan je reis levendig te houden. Zo kan je bijvoorbeeld ook een soort kookboek samenstellen van alle gerechten die je op reis gegeten hebt. Vaak zijn de gerechten in het buitenland veel exotischer dan hier in Nederland. Door recepten te verzamelen, kan je de smaak van het lekkere eten in Nederland weer terug proberen te krijgen. Er bestaat ook een invulboekje voor je bucketlist. Dat is natuurlijk ook heel leuk om bij te houden. Daarin kan je alles opschrijven wat je ooit nog eens wil doen en vervolgens kan je afvinken wat je gedaan hebt. Gedurende de jaren levert dat een mooi overzicht op van de dingen die je ondertussen al bereikt hebt.

Zoals je ziet zijn er heel veel manieren om de herinneringen aan je reis levendig te houden. Kijk vooral naar een manier die bij je past. Een reisdagboek bijhouden is even wat werk, maar achteraf kan je er alleen maar met heel veel plezier op terug kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *