Ballonvaart Nieuwegein: vaar over het Groene Hart

In de provincie Utrecht vinden we de gemeente Nieuwegein. Een plaats die 60 jaar geleden nog bestond uit weiland en een paar boerderijen. Toen er in de jaren 60 en 70 veel mensen uit de grote steden trokken naar omliggende gemeenten, zijn de plannen voor een nieuwe gemeente ontstaan. En die gemeente werd Nieuwegein. Het ligt op een steenworp afstand van de Domstad: Utrecht.

Wil jij met tijdens ballonvaart over Nieuwegein zweven? Dan komen we onder andere over bekende wijken, zoals Batau, Blokhoeve, Stadscentrum en Zuilenstein. Liggen jouw roots in Nieuwegein? Dan wordt deze vlucht voor jou een reis vol herkenning. Maar we beloven je: vanuit de lucht ziet alles er heel anders uit!

De groene en uitgestrekte weilanden rondom Nieuwegein zijn in de loop van de eeuwen ontstaan door een dikke, natte veenlaag. Dit waterrijke veenweidegebied kreeg in de tweede helft van de twintigste eeuw de naam ‘het Groene Hart’ en ligt midden in de Randstad. Varen we over dit gebied dan zien we veel water, zoals de Vechtplassen en de Hollandse Plassen. Maar ook veel landbouw, natuur en recreatie. Ben jij een natuurliefhebber? Dan gaat jouw groene hart hier zeker sneller van kloppen.

Windrichting en koers bepalen

Tijdens een luchtballonvlucht bepaalt de wind waar we naartoe varen. Dat komt omdat de luchtballon meedeint op de windrichting van dat moment. Hierdoor kunnen we vooraf niet precies bepalen waar we naartoe gaan. Maar we kunnen je een aantal zekerheden meegeven, dat is bijvoorbeeld dat jouw vlucht sowieso een uur duurt, de ervaren piloot is bekend met de omgeving. En kan je hierover dan ook veel vertellen!

Wil jij je laten verwonderen door het landschap rondom Nieuwegein? Plan dan jouw luchtballonmoment op onze website. We hebben al meer dan 20.000 mensen meegenomen in onze luchtballonnen! De manden van onze luchtballonen zijn trouwens extra ruim en hoog. Dat zorgt ervoor dat de vlucht extra comfortabel is en je verzekerd bent van een zachte landing. 

Jouw ballonvaart nog meer bijzonder maken? Boek dan een privévaart bij GreetZZ Ballonvaart met een VIP-packages. Dan geniet je voor jullie vaart van een heerlijke GreetZZ-cocktail en een sushi BoXX en drink je gekoelde drankjes tijdens de vaart. Dat wordt idyllisch proosten met uitzicht op de zonsondergang!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *