Overstappen van energie is zo gepiept

In de huidige tijd regelt een leverancier alles bij het overstappen van energie. Dat is voor de consument fantastisch en wel zo gemakkelijk. Zo kom je namelijk nooit zonder stroom en gas te zitten. De energie van je oude leverancier wordt door de nieuwe partij overgenomen. Alles, nou ja, bijna alles word je uit handen genomen. Voor diegene die nog geen slimme meter hebben, wacht nog wel een kleine taak. Zij zullen de standen van de meter moeten noteren. Maar zeg nou zelf, dat is toch zo gepiept?

Hoe stap je over en waar moet je op letten

Het overstappen naar een nieuwe energieleverancier kan je bijna een hype noemen. Het is ook slim om dit regelmatig te doen, simpelweg omdat het jou als consument veel geld kan schelen. Let er bij het afsluiten van een nieuw contract op, dat het om een éénjarig contract gaat. Dit is de minst langdurige contractvorm en hiermee geef je jezelf de vrijheid om het nieuwe jaar weer een nieuw deal aan te kunnen gaan. Het overstappen doe je op slimme wijze via het Energiecollectief of op een website energie vergelijken. Natuurlijk ben je vrij om zelf op zoek te gaan naar welke manier dan ook.

Tips voor een goede overstap

Onthoud wel wanneer jouw contract afloopt. Zet dit daarom duidelijk in je agenda! Dit doe je om te voorkomen dat de tarieven veranderen in een volgend jaar. De energie blijft altijd hoe dan ook geleverd, maar je zult er duurder uit kunnen komen. Wist je dat het onderzocht is, dat het jaarlijks overstappen naar een nieuwe energieleverancier voordeliger is dan jarenlang bij dezelfde aanbieder blijven? Bij een overstap doe je er verstandig aan om een vast tarief te kiezen. Hierdoor heb je een duidelijk beeld van de energiekosten en ben jij als verbruiker de enige die invloed heeft op de uiteindelijke rekening.

Maak een schone en voordelige keuze

Bij een keuze voor een nieuwe aanbieder, heb je de keuze voor duurzame energie. Vaak liggen de kosten dan iets hoger, maar draag je wel bij aan een schoner milieu. Verder is het belangrijk dat je een juist energieverbruik invult. Op verschillende website kun je hiervoor een schatting doen naar aanleiding van jouw huishouding. Als je twijfelt of je moet overstappen van energieleverancier, kan het een meerwaarde zijn om reviews van anderen te lezen. Ervaringen kunnen je helpen. En vergeet tot slot niet goed te kijken naar de welkomstkorting. Dit kan een groot verschil in prijs betekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *